Menu
Четвъртък, 28 Март 2019 09:46

Представиха Момчиловци на форум в Пекин

Публикувана от Прочетена 809 пъти
 Възможностите за инвестиции и туризъм в Момчиловци и Родопите бяха представени снощи на форум в Пекин, Китай. Пред дипломати, представители на бизнеса, администрацията, културния сектор и кино индустрията, българският посланик в Китай Григор Порожанов и посланикът на добра воля на Момчиловци в Китай Калоян Георгиев представиха красотата на Момчиловци и региона, мистиката на Родопите, тайната на дълголетието и възможностите за инвестиции. Информацията съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. Събитието "Чарът на Момчиловци и Родопите" беше първото по рода си в китайската столица и се състоя в градината на Пекинския университет. Организирано бе от Академията в лицето на Калоян Георгиев, Кметство - Момчиловци, с подкрепата на Община Смолян и Посолството на РБългария в Китай. „Целта е Момчиловци да набира по - широка популярност за привличане на туристи и инвеститори, след като доби слава в цял Китай като селото на дълголетието, благодарение на масираната рекламна кампания на "Брайт Деъри", произвеждаща от 10 г. мляко с марка "Момчиловци" в Шанхай“, обясни Суркова.

На форума присъстваха над 80 гости, представители, освен на Китай, и на Великобритания, САЩ, Португалия, Латвия, Полша, Германия, Черна гора, Македония, Румъния и др. Всички те опитаха млякото за пиене "Момчиловци", дарено от компанията производител в Китай. Фотоизложба показа красотата на Момчиловци, по време на форума звуча и българска народна музика в изпълнение на флейта и укулеле. Българският посланик Григор Порожанов разказа пред присъстващите за мистиката на Момчиловци, дълголетието и пазарът в Китай. „Единственият български студент на пълна стипендия в Пекинския университет и посланик на добра воля на Момчиловци Калоян Георгиев представи възможностите за инвестиции и ОУП за курортно - туристическо ядро "Момчиловци", в което е предвидено изграждането на спортни центрове с голф игрище и ски писти, вилни селища с ниско застрояване и др“, каза още кметът на Момчиловци Сийка Суркова

.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!