Прекъсване на електричеството за минути не попречи на началото на изборния ден в две изборни секции в Смолян

Прекъсване на електричеството за минути не попречи на началото на изборния ден в две изборни секции в Смолян
В две секции в Смолян електричеството е прекъснало в първите минути на изборния ден, информират от РИК- Смолян. Без ток за около 5 минути са били 22-а и 23-а секция в кв. Райково в областния град, но това не е попречило за откриване на изборния ден, нормалното електрозахранване вече е възстановено.
 
Начало на изборния ден в област Смолян е обявено във всичките 286 секции, информират от РИК. Според предварителните избирателни списъци, гласоподавателите в областта са 100 057, като електоратът в областта е намалял с над 6000 души спрямо предишните парламентарни избори през 2017 г. Произвежданите избори в условията на пандемия включват гласуване в секции в ковид отделенията в болниците в Смолян и Девин.

Общо седем са болничните секции в областта, включително и в отделенията за пациенти с коронавирус. Формирани са 9 подвижни секции за хора с увреждания и 7 за карантинирани. В две секции се гласува в общинската МБАЛ- Девин и в една в Специализираната болница за рехабилитация "Орфей" в града на минералната вода.
 
В областната болница МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" в Смолян също ще има две секции - стационарна за ковид болни и втора за останалите пациенти. В община Смолян са предвидени и две мобилни урни за гласуване на хора под карантина. Шестнадесет секции в областта са достъпни за избиратели със затруднения в придвижването и за хора със зрителни увреждания.

Гласуването с машинен вот е осигурено в 138 секции, предаде БТА.
 
Купуването и продаването на гласове са престъпления!
 
 
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре