Премиера на спектакъла "Щастлив съм“ в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“

Ненчо Илчев
С премиера на спектакъла "Щастлив съм“ в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян, актьорът Ненчо Илчев зарадва и просълзи близки, приятели, смолянчани.

Илчев е родом от родопското село Момчиловци.

На 26 ноември в София ще бъде премиерата на спектакъла „Щастлив съм“ с автор и режисьор - Емил Бонев, сценография на Елена Иванова.

Ненчо Илчев разказва историята на живота си в спектакъла „Щастлив съм“. В него зрителите ще се запознаят с истинския Ненчо, а не фокусника и комика познат от екрана. Ще разберат какво го вдъхновява и мотивира, кои са неговите духовни учители, даващи му криле. Ще научат за победите и загубите на Ненчо, но и за поуките след тях.

"Щастлив съм - затова и направихме това представление. Това е моята равносметка в живота. С колко големи хора съм се срещнал, че всичко, за което съм мечтал - Господ ми го е дал, сподели за "Закуска на тревата" Ненчо Илчев.

За него това е едно мотивиращо представление. Най-милият му спомен е от детството му и близките му хора, които са му дали много любов.

"Развълнувани сме много, той е един прекрасен син, радваме се, че той постигна толкова много, затова мечтаеше от детски години - да стане артист, илюзионист, да направи музей в Момчиловци, ние много се гордеем с него, казаха родителите му - Янка и Васил Илчеви.

Автор на пиесата „Щастлив съм“, по документални разкази на Ненчо Илчев, е Емил Бонев - сценарист на дълго очаквания филм за Гунди, който ще гледаме през 2024 г.

„Винаги съм се чудил кога Ненчо е запалил искрата на Вдъхновението си. И как толкова много години пламъчето в душата му е живо. Какво е това чудо да бъдеш харесван от зрители от всички възрасти и социални категории. 

След няколкото срещи с него разбрах, че ентусиазмът му дава сили, добротата - възможности, чистотата - резултати. Обясних си защо този родопски диамант, шлифован от ръцете на пословично добър учител, блести години наред от телевизионния екран и театралната сцена и топли с неподправеното си очарование милиони зрители. Усетих от присъствието му, че вдъхновението се дава на хората с истинска, чиста човешка добродетел“, споделя за него Емил Бонев.

Източник: БНР

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре