Menu
Четвъртък, 06 Април 2017 17:50

През месец март 2017 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 78 произшествия

Написана от
пожарна пожарна снимка: Смолян днес!
През месец март 2017 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 78 броя произшествия, от които 61 пожара, 14 пъти оказване на техническа помощ и са  проведени  3 аварийно-спасителни дейности.
От възникналите пожари 10 броя са с щети.
При пожарите с нанесени материални щети са унищожени 38 дка гора и 16 дка сухи треви и храсти.   
Произшествията,  възникнали по Районни служби “Пожарна безопасност и защита на населението” са: Смолян - 36 броя; РС Девин– 7 бр.; Доспат- 5 бр., РС Златоград – 7 бр., РС Мадан– 7 бр., РС Баните – 4 бр. РС Чепеларе -3бр.  РС Пампорово – 2 бр., РСПБЗН Рудозем – 7 бр.
 
Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян напомня на гражданите, че със заповед на Областния управител периода от 23.03.2017 г. до 15.11.2017 г. е обявен за пожароопасен в горските територии.
Затоплянето на времето създава благоприятни условия за извършване на селскостопанска дейност. РД ПБЗН призовава гражданите, които работят в съседство с горските територии и обработват нивите и градини и почистват ливадите да бъдат отговорни и да спазват правилата за пожарна безопасност.
Почистването на земеделските земи от сухи треви, листна маса и други горими отпадъци да се извършва само по механичен начин.

При пожар, незабавно информирайте на телефона за спешни повиквания – тел.  112!
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!