Menu
Четвъртък, 16 Март 2017 17:52

Продължава обновяването на автобусните спирки в община Мадан

Написана от
Продължава обновяването на автобусните спирки в община Мадан снимка: община Мадан
От няколко дни започна ремонтът на още три спирки в селата Мъглища, Букова поляна и Леска.
Старите и амортизирани ламаринени заслони се подменят изцяло, като на тяхно място се изграждат нови масивни постройки от камък и с покрив от керемиди.
Припомняме ви, че от миналата година стартира работата по преобразяване на автобусните спирки в общината. Първите пет от тях вече са факт и повече от половин година се използват от хората.
Освен масивната постройка, вътре са монтирани пейки,за удобство на чакащите, а в една от спирките дори има и прокарана вода.
При започването на ремонтните дейности кметът Молайсенов сподели, че повечето от старите съоръжения са корозирали или са изпочупени и хората не могат да ги използват по предназначение, а имало и места, на които изцяло спирката липсвала. Ето защо градоначалникът си поставил за цел до края на втория си мандат навсякъде в общината спирките да се направят по този начин – най- вече практични и с естетически родопски вид, които няма да се налага да бъдат ремонтирани всяка година. По изчисления общо трябва да се подменят между 15-18 спирки.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!