Menu
Вторник, 11 Април 2017 17:37

Продължават ремонтните дейности по ул. „Миньор“ в Мадан

Написана от
Продължават ремонтните дейности по ул. „Миньор“ в Мадан снимка: община Мадан
Работата по обновяването на улица „ Миньор“ в Мадан продължава.
Напълно подменени са вече канализационната и водопроводната мрежа в района, като за целта бяха положени близо 350 м нови тръби с по-голям диаметър, а старите бяха затапени и изключени от експлоатация.
Почти завършени са и новите тротоари, а по улицата вече се полага чакъл и се подготвя трасето за асфалтиране.
Целта от изпълнението на проекта е да се подобрят и възстановят транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на улиците и околните пространства,
Живущи в района споделиха, че след подмяната на тръбите осезаемо се е променило самото качество на питейната вода, въпреки, че проекта не е завършен на 100 %. Хората изказаха и задоволството си от това, че след повече от 40 год. Най-сетне улицата започва да придобива европейски вид, а преминаването по нея пеша или с кола ще бъде улеснено, без да им се налага да прескачат препятствия или да си чупят колите.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!