Menu
Четвъртък, 01 Юни 2017 08:53

Програма представя Родопите като единна дестинация

Написана от
Родопа планина Родопа планина снимка: Смолян днес!
Новоучредената Организация за управление на туристическия район "Родопи" прие програма за 2017 г., с която започват дейностите за популяризиране и представяне на Родопите като единна дестинация, съобщи Георги Пампоров, изпълнителен директор на организацията.

Създаване на календар на туристическите събития и изработване на обща интернет страница за популяризиране на планинския район са сред първите планирани инициативи. В организацията участват 18 общини и 12 туристически сдружения от областите Смолян, Пазарджик, Хасково, Пловдив и Кърджали.

Организацията, която е със седалище в Смолян, вече е вписана в Регистъра на туристическите организации към Министерството на туризма, допълни Пампоров.
 
Приетата на заседание днес програма предвижда създаване на лого и слоган на района, организиране на събития, привличащи посетители в Родопите, популяризиране на интересни туристически обекти на специализирани форуми в страната, подпомагане на туристическите информационни центрове. 

От организацията планират разработването на анализ на потребителското търсене и туристическите потоци, изследвания на тенденциите на предлагането в отделните туристически локации, маркетингова стратегия и др.

Очакванията на ръководството на организацията са през следващите години да се обединят усилията на общини и неправителствени организации в туристическия район за по-ясното открояване и рекламиране на туристическите продукти в Родопите, предаде БТА.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!