Производителите на медицински изделия могат да кандидатства по Плана за възстановяване

Производителите на медицински изделия могат да кандидатства по Плана за възстановяване Производителите на медицински изделия могат да кандидатства по Плана за възстановяване Производителите на медицински изделия могат да кандидатства по Плана за възстановяване Производителите на медицински изделия могат да кандидатства по Плана за възстановяване
Производителите на медицински и стоматологични изделия могат да кандидатстват по първата отворена процедура по Националния план за възстановяване и устойчивост до 21 септември. Това заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев по време на 11-тия Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински форум, провеждащ се в гр.Пловдив и гр.Смолян в периода 8-11 септември.

“Много се спекулира в пространството по темата - има ли пари, няма ли пари, има ли процедури, няма ли процедури. Много чисто и ясно искам да заявя, че Планът е отворен, Планът работи!”, категоричен беше министър Пулев. И добави, че има отворена процедура по Плана за технологична модернизация в размер на 260 млн. лв.

“Тя е отворена за определен сегмент от икономиката, който включва научна дейност и включва и фирми от медицината и здравеопазването, фокусът е върху производители на медицински и стоматологични изделия. Апелирам към всички фирми, които оперират в този сегмент да се възползват от този ресурс и да кандидатстват сега, в момента, срокът за кандидатстване е до 21ви септември”, съобщи министърът на иновациите и растежа.

Александър Пулев съобщи, че паралелно с Плана за възстановяване и устойчивост се работи в посока задоволяване на всички критерии по линия на структурните фондове, където ресурсът по линия на Министерство на иновациите и растежа ще бъде 7 млрд. лв.

Министър Александър Пулев беше отличен от президента на Югоизточно-Европейския Медицински форум проф. Андрей Кехайов за Изключителна подкрепа и принос за успешното провеждане на 11-тия Конгрес на ЮЕМФ.

Президентът на Югоизточно-Европейския Медицински форум, проф. Андрей Кехайов връчи отличието и изказа своята благодарност за оказаната подкрепа.

“Убеден съм, че Министерство на иновациите и растежа може да бъде наш надежден партньор и със съвместни усилия, не само да издигнем авторитета на страната ни пред света, но и да допринесем за въвеждането на значими иновации в здравния сектор”,  завърши проф. Кехайов.

След връчването на отличието, участниците и гостите на Конгреса се насладиха на културно-историческото наследство на град Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г. и на изключителните изпълнения на виртуозите от Виенската Филхармония, под открито небе, в древния Античен театър.

През днешния ден Форумът продължава на най-мистичното и величествено място в България – Родопитe, където участниците в 11-тия Конгрес на ЮЕМФ ще могат да се насладят на космическия глас на великата Валя Балканска и на гайдарски състав “100 каба гайди”.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре