Протест блокира за час пътя Смолян - Мадан край Рудозем

Протест блокира за час пътя Смолян - Мадан край Рудозем
Протестиращи от десет села по Елховското корито блокираха за един час пътя за Рудозем. 

В протеста се включиха кметовете и  недоволни хора от всички селища. Причината е лошото състояние на пътя Рудозем – Пловдивци, който не е ремонтиран от 12 години.

Напрежението сред протестиращите ескалира при появата на ексдепутата от Продължаваме промяна Михал Камбарев. 

Хората го обвинихав липса на съпричастност, което той не прие и обеща съдействие за среща в регионалното министерство.

Няколко часа след протеста от АПИ публикуваха информация, че ремонтът на пътя Рудозем-  Пловдивци ще бъде възобновен в средата на август 

В пълен обем ще се извършват планираните строителни дейности в 4-километровия участък между Пловдивци и Елховец. Те ще се изпълняват без спиране на движението, като превозните средства ще преминават в платното, в което не се работи. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация. Срокът за завършването им е 30 септември.

Ремонтните работи на третокласния път започнаха през миналата година и през есента на 2021 г. бяха преустановени заради необходимостта от подмяна на довеждащия водопровод от Елховец до Рудозем. Докато община Рудозем подмени водопровода в този този участък, с дължина около 8 км, пътноподдържащото дружество ще може да извършва строителни работи встрани от платното за движение. Те включват изграждането на габиони, укрепване на откоси и т. н.

Път III-8608 не е основно ремонтиран от 30 години и е основна транспортна връзка на язовир „Пловдивци” и населените места в района с община Рудозем и областния център Смолян.

Снимки: Радостина Чернокова
Източник: БНР
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре