Menu
Понеделник, 13 Ноември 2017 07:53

Протести в Пампорово, блокират пътя заради закриването на пожарната в курорта

Публикувана от Прочетена 1449 пъти

Хотелиери от Пампорово, горовладелци и жители на околните села – Проглед, Стойките, Широка лъка, ще блокират днес за два часа главния път Смолян - Пловдив, който преминава през курорта. Протестът започва в 09:00 часа и е заради закриването на пожарната служба в курортния комплекс. Очаква се службата да бъде закрита официално на 4 декември, дни преди да бъде открит новият зимен сезон.

Протестиращите възнамеряват все пак пропускат моторни превозни средства, но това ще става на интервали от 15 минути.

В началото на октомври хотелиери и местна власт излязоха на мирен протест пред кметството в Пампорово заради ликвидирането на Пожарната служба, което тогава беше още в проект. Искането за запазване на пожарната служба обаче не беше чуто. Положителен резултат не дадоха и разговорите на министъра на туризма Николина Ангелкова с ръководството на МВР.

Сега потърпевшите са решени да предприемат по-драстични мерки, за да има пожарна служба в Пампорово.

Източник: dariknews.bg

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!