Menu
Понеделник, 11 Март 2019 18:49

Рабие Кьосева: Пътят е ясен - Нов социален договор за Европа!

Публикувана от Прочетена 2435 пъти
Рабие Кьосева Рабие Кьосева

Елена Йончева има най-много номинации за евродепутат в община Смолян.

              Общинската партийна конференция на БСП–Смолян беше  проведена на 9 март 2019 г. с основна тема номиниране на кандидати за предстоящите избори за Европейски парламент. Най-много номинации за евродепутат има Елена Йончева, предложена е от 41 - Основни партийни организации.

Доклади за Националното значение на  предстоящите  избори, за Политическата платформа  на БСП за Европейските избори, и за Отчета на досегашните членове на Европейския парламент от БСП направиха Милко Гавазов – председател на Общинския съвет на БСП, Рабие Кьосева –  член на Националния съвет и председател на Областния съвет на БСП и Дора Янкова – член на Националния съвет и народен представител.

Милко Гавазов: „Европейските избори са обществения вот на недоверие срещу това правителство и е нашата генерална репетиция за местните избориВсичко това налага максимална мобилизация и включване в предизборния и изборен процес на целия общински потенциал, включително и бъдещи партньори, граждански квоти, инициативни комитети и всички с които заедно до сега сме участвали на избори“, заяви пред делегатите.

Рабие Кьосева - представи платформата на Българската социалистическа партия за „Визията на БСП за Европа“. Тя заяви, че политиката на Европейският съюз, водена от европейската десница, е далеч от проблемите и тревогите на обикновените хора в България и други държави-членки и че резултатите са очевидни: неравенства, обедняване, разединение. „България е сред държавите членки с най-остро изразено социално и икономическо неравенство. Рабие Кьосева представи основните тези от предложенията на социалистите и  социалдемократите за НОВ СОЦИАЛЕН ДОГОВОР за Европа, насочен към изграждане на нова социална държава и общества, които да поставят в центъра нуждите на всеки гражданин.

Дора Янкова, представи акценти от Отчет за дейността на депутатите от БСП  в ЕП с мандат 2014-2019 при отстояване на общите, но и на национални приоритети.

                        Обобщени бяха резултатите  от проведените 53 събрания на Основните партийни организации на БСП в общината на които са издигнати 31 кандидати. В хода на конференцията отводи си направиха трима. С единодушно решение делегатите номинираха  28 кандидати, които бяха класирани по броя на получените номинации от Основните партийни организации. Убедително на първо място  е Елена Йончева, посочена в 41 организации.

                        Прието беше решение с което БСП си поставя за цел да спечели предстоящите избори, като се възложи на Общинския партиен съвет да разработи конкретен план за изпълнение на тази задача. На конференцията беше демонстрирано единство и решителност БСП да се превърне в първа политическа сила в общината

БСП - Смолян
Пресцентър
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!