Малки обяви - Смолян днес!

Работилнички за мартеници в читалището в Смилян с благотворителна цел

Работилнички за мартеници в читалището в Смилян с благотворителна цел

НЧ „Проф. д-р Асен Златаров“ в село Смилян организира, в две поредни съботи – на 20 и на 27 февруари, работилнички за изработване на мартеници. Инициативата е с благотворителен характер и ще подкрепи  уязвими членове на общността. Капацитетът на залата за ателиетата е за работа на до 6 човека едновременно, за да бъдат спазени изискванията за дистанция и безопасност в условията на извънредна епидемиологична обстановка, затова желаещите да участват в тях, трябва да се обадят предварително. Материали за изработване на  мартеничките и дезинфекция на помещенията и работните повърхности, както и дезинфектанти за ръце по време на участието в работилницата, се осигуряват от читалището.

„Благотворителната кампания на читалището тази година ще протече от 22 февруари до 22 март 2021 г. под надслов "Купи мартеница - помогни на нуждаещ се човек". Тя ще събира средства в подкрепа на лечението на жители на Смилян посредством серия от инициативи, които ще се проведат в този период: продажба на мартеници, по време на съвместния благотворителен базар с ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"-Смилян; празник на всяка жена с благотворителна разпродажба на сладкиши, мартеници и ръчно изработени картички от децата на Смилян на 7 март в парковото пространство пред откритата сцена на читалището; благотворителна разпродажба на мартеници в търговски обекти в с. Смилян и в гр. Смолян в периода на кампанията; възможност да закупуване на мартеници с благотворителна цел от постоянно изложените в Посетителски информационен център при читалище „Проф. д-р Асен Златаров“ в с. Смилян“, каза секретарят на читалището Илия Годев. Партньори на кампанията са ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – Смилян, Кметство -с.Смилян, Плетко - уникални ръчни плетива.

Всички планирани публични събития в рамките на кампанията ще се проведат при спазване на мерките за безопасност в условията на извънредна епидемиологична обстановка.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре