Ралица Данчева, ПП„РЕПУБЛИКА БГ": Искаме да променим живота на хората в България към по-добро

Ралица Данчева, ПП„РЕПУБЛИКА БГ"
- Г-жо Данчева, моля представете ПП „РЕПУБЛИКА БГ“, която е съвсем нов проект на политическата сцена у нас, с лидер Георги Василев!
Ралица Данчева: ПП „РЕПУБЛИКА БГ“ е уникален политически проект, какъвто не е имало досега на политическата сцена в България. Уникална е с това, че поставя диагноза на ситуацията. Ние казваме,  че има криза в държавността и оттам произлиза кризата във всички останали  сфери на нашия живот. Хората,  създали тази партия,  искат да променят качеството на живота на хората в България към по-добро, а не като останалите,  които вече 25 години ни обещават какво ли не и не носят никаква реална промяна за нас. Лидерът  на нашата партия – г-н Георги Василев , също е уникален  човек. Той е сред топ банкерите в света. Един изключително успешен българин. Няма друг банкер с такава биография. В момента се замислям дали би бил толкова успешен,  ако беше останал в България?! Г-н Василев е живял в Швейцария, градил е кариерата си там,  в други условия, в друга среда, в която правила и те се спазват.

- Вие сте водач на листата на „РЕПУБЛИКА БГ“ за 22 Смолянски МИР.  Кои са основните  послания, които искате да достигнат до обществото?
Ралица Данчева: Ние заявяваме, че искаме възстановяване на държавността и законността. Нашата кауза е институционална промяна на всички нива и във всички сфери на живота ни. Смятаме, че ако има работещи институции,  нещата биха се подредили и целта,  в крайна сметка,  е да живеем много по-прилично отколкото в момента.

- Ако бъдете избрана за народен представител кои са основните задачи и приоритети, с които ще се заемете, за да се подобри живота в Родопите?  
Ралица Данчева: Най-сериозният проблем в областта ни е безработицата и ниските доходи. Нашите усилия ще бъдат насочени точно в тази посока - към привличане на инвеститори и справяне с безработицата и особено с младежката безработица. Целта ни е да задържим малкото останали млади хора в нашия регион. Ще се съобразим с ресурсите, които има региона и ще насочим усилията натам. Например, много успешно би могло да се развива еко земеделието, животновъдството. Скоро бях на среща с животновъди, които поставиха своите проблеми. Ще отделим специално място на това, защото знаем,  че животновъдството е основен отрасъл за планината.

- Г-жо Данчева, какво ви мотивира да се насочите към политическия живот и да се кандидатирате за народен представител?
Ралица Данчева: Пътувайки извън страната през последните години, често си задавах въпросът какво на нас не ни достига,  защо живеем по този начин,  при положение,  че по нищо не отстъпваме на която и да е  европейска държава. Знаете, че аз  участвах в организирането на протестите против монопола на ЕРП-та. Гражданите трябва да имат право да протестират и да изразяват позиция, но осъзнах, че това не е достатъчно. Необходими са политически действия. Приех предложението да взема участие в новия политически проект „РЕПУБЛИКА БГ“,  защото разбрах, че хората, създали тази партия, имат желание за реална промяна.

- В навечерието сме на поредните парламентарни избори, но хората в страната се вълнуват и от други теми – проблемите с КТБ, повишението на цената на тока в началото на зимния сезон…РЕПУБЛИКА БГ има ли позиция  по тези въпроси?
Ралица Данчева:  РЕПУБЛИКА БГ  има позиция по всички актуални  въпроси на деня. Както казах, лидерът ни - г-н Василев,  е един от най-известните банкери на световно ниво. Ние смятаме, че е необходимо едно кризисно управление, кризисен мениджмънт, но трябва да се изключи БНБ от този модел и сегашното управление. Г-н Василев твърдо заяви, вече в няколко интервюта, че има начин КТБ да бъде спасена.
Колкото до цената на тока, нещата са много по-сложни отколкото изглеждат. Тук  отново опираме до институциите и до това,  че е необходима радикална промяна в управлението на сектора. Целият модел е сбъркан, защото не толкова цената е висока, колкото нашите доходи са ниски. Има начини, имаме специалисти- професионалисти в тази област, които имат какво да предложат и да дадат решение на проблема.

- Защо хората да гласуват за „РЕПУБЛИКА БГ“?
Ралица Данчева:  Защото 25 години вече нищо не се случва. Ние сме на последно място по показатели в ЕС. Време е да дойдат на дневен ред хора, които наистина знаят как да се справят със ситуацията,  в която живеем. Всичко е ясно. Изберете номер 25 в интегралната бюлетина, защото изборът е промяна.
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре