Menu
Четвъртък, 24 Януари 2019 14:33

Ръст на населението в село Смилян отчита кметът Чавдар Червенков

Публикувана от Прочетена 4419 пъти
село Смилян село Смилян

Прираст на населението в село Смилян отчита кметът Чавдар Червенков. Към март 2016 година населението на родопското село е било 1493 човека, към днешна дата с постоянен адрес в Смилян са 1566 човика.  „Стремим се да създаваме условия, за да се чувстват децата и родителите комфортно.

Когато хората имат работа и добри условия за живот, те не търсят препитанието си в други населени места или в чужбина”, каза Червенков. По думите му Смилян е добре разположено, близко до града, където работят много ог тижелите му. „Освен това имаме дърводелски, шивашки цехове и може би единствения в България цех за водолазни костюми.

Факта, че има повече работодатели, засилва и конкуренцията и цеховете в селото предлагат доста добри условия за работа и по-високо възнаграждение”, каза още Червенков.

През 2018 година в Смилян са се родили 22 деца, предходната 2017 година бройката на новородените е била 29. 91-о са деца в детската градина, а в училище се обучават 123. По предварителни данни през учебната 2019/2020 се очаква учениците да са 130.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!