Ръст на туристите в Момчиловци това лято

село :Момчиловци

Един от най-силните летни сезони отчитат в село Момчиловци. По време на последното събитие, провело се само преди дни в родопското село – Фестивалът на киселото мляко, туристическата база е била заета почти на 100 %.„Отчитаме един от най-силните летни сезони в Момчиловци от години насам. Целия август селото беше много оживено от туристи и от хора, които имат имоти тук и идват през лятото. Туристическият бранш също е доволен от отиващото си лято. Кулминацията беше Фестивала на киселото мляко. 

След това пълно на 100 % Момчиловци ще бъде по време на коледните и новогодишните празници“, посочи кметът Сийка Суркова. Обявяването селото за Център за здравно-духовен туризъм дава нови възможности за развитието му.  „Момчиловци става все по-предпочитано от всеки, който търси здравословен начин на живот и духовната хармония. Имаме чудесни възможности за преходи, уникални природни дадености, чиста вода, чист въздух, кухнята ни е здравословна. Най-ценното обаче е съхранената вяра през годините“, отбеляза Суркова.

Доказателство за това са 27-те параклиса, църквата с камбанарията, част от 100 национални туристически обекта, лековитото Аязмо, което събира хора от близо и далече. „Оттук насетне туризма в Момчиловци, в различните му направления, все повече ще се развива“, каза в заключение кметът Сийка Суркова.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре