Menu
Сряда, 25 Април 2018 20:15

Разкриха извършителите, изрисували сградите на Съдебна палата и Общинска администрация в Смолян

Публикувана от Прочетена 1986 пъти

Криминалисти от РУ-Смолян разкриха извършителите, изрисували сградите на Съдебна палата и Общинска администрация гр.Смолян.

На 16.04.2018г. в РУ-Смолян е получен сигнал от председателя на Окръжен съд – Смолян, в който се сочи, че в началото на м.април 2018г., неизвестни лица са рисували с червен и розов спрей надписи /графити/ по сграда на Съдебна палата – Смолян. По случая е заведена преписка. Два дни по-късно, на 18.04.2018г. в РУ-Смолян е получен сигнал и от зам. кмет на Община Смолян, че в началото на м.април 2018г., неизвестни лица са рисували с червен и розов спрей надписи /графити/ по административната сграда на Община Смолян. По случая също е заведена преписка.

От проведените ОИМ е установено, че общо изрисуваните надписи са 56 бр., които са по фасадите на сградите на Община Смолян и Съдебна палата – Смолян. Извършителите на деянията са установени. Това са А.В.Х. на 18 години от гр.Смолян, и трима непълнолетните, съответно момче на 17 години, двама 15- годишни, всички от гр.Смолян В хода на извършваните проверки по преписките е установено, че същите момчета са рисували и по сградата на бившето „МИП“ и съседни сгради, както и по павилион за плодове и зеленчуци на ул.“Евредика“ в гр.Смолян. Родителите на четиримата младежи са запознати със случая и е получено уверение от тяхна страна, че нанесените щети ще бъдат отстранени.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!