РДТ „НИКОЛАЙ ХАЙТОВ“ ОТБЕЛЯЗА 70-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

РДТ „НИКОЛАЙ ХАЙТОВ“ ОТБЕЛЯЗА 70-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов”- Смолян отбеляза днес 70- годишния си юбилей. На 15 септември се навършват и 102 години от рождението на големия български писател, драматург, публицист и родолюбец Николай Хайтов, възпял Родопа планина и патрон на театъра.

От името на община Смолян, секретарят Момчил Николов поднесе цветя пред паметника му пред Родопския драматичен театър, който носи неговото име. Паметта на твореца почетоха синът на Николай Хайтов, Здравец Хайтов, областният управител Стефан Сабрутев, театрали, общественици и граждани.

Директорът на театъра Румен Бечев представи изложбата в театъра, която е реализирана с помощта на РИМ „Стою Шишков“. Всеки може да я посети и да види как са изглеждали плакатите за представленията през далечните години.

Момчил Николов поднесе и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов по повод 70-годишнината на престижната културна институция.

Преди това театралите положиха венци и цветя пред паметната плоча на основателите на театъра в НЧ "Христо Ботев" и пред барелефа на Георги Палагачев.

Премиерните представления на „Юдина ела“ на 15-ти и 16-ти септември, които бяха част от програмата, се отложиха поради смъртен случай и допълнително ще бъдат обявени новите дати.

Пресцентър на община Смолян

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре