Вторник, 26 Март 2019 06:44

Редица награди завоюваха малките таланти от „Китка виена“ към читалище „Кирил Маджаров“ на фестивала „Орфеево изворче“

Редица награди завоюваха малките таланти от „Китка виена“ към читалище „Кирил Маджаров“ на фестивала „Орфеево изворче“

Богат урожай от награди за децата от Школата по народно пеене „Китка виена" с ръководител Сийка Иванова и корепетитор Никола Кокошаров. Малките таланти участваха в 19-я Национален фолклорен фестивал „Орфеево изворче" в Стара Загора през почивните дни и се върнаха с много призове. Завоюваха пет медала: два златни за Ивайла Невенова и Рая Кокудева; два сребърни за Мария Василева и Никола Четроков и един бронзов за Василена Горялкова. Ванеса Мишурова получи награда за отлично представяне. Две от талантливите изпълнителки вече имат собствени записи – Мария Василева и Ивайла Невенова, а на Рая Кокудева бе направена фотосесия.

Школата по народно пеене „Китка виена“ е създадена преди повече от 15 години в читалище „Кирил Маджаров“ в Устово от именития родопски певец Младен Койнаров. Десетки са малките таланти минали обучение през Школата, докоснали се до ентусиазма, родолюбието, любовта към родния фолклор и големия талант на Младен Койнаров. След кончината му през август 2018 година неговата дейност бе поета и продължена от Сийка Иванова. Сега тя работи с децата – изпълнители. Усърдието, и на ръководители и на деца, личи в множеството награди, които печелят.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!