Menu
Вторник, 26 Март 2019 06:44

Редица награди завоюваха малките таланти от „Китка виена“ към читалище „Кирил Маджаров“ на фестивала „Орфеево изворче“

Публикувана от Прочетена 606 пъти

Богат урожай от награди за децата от Школата по народно пеене „Китка виена" с ръководител Сийка Иванова и корепетитор Никола Кокошаров. Малките таланти участваха в 19-я Национален фолклорен фестивал „Орфеево изворче" в Стара Загора през почивните дни и се върнаха с много призове. Завоюваха пет медала: два златни за Ивайла Невенова и Рая Кокудева; два сребърни за Мария Василева и Никола Четроков и един бронзов за Василена Горялкова. Ванеса Мишурова получи награда за отлично представяне. Две от талантливите изпълнителки вече имат собствени записи – Мария Василева и Ивайла Невенова, а на Рая Кокудева бе направена фотосесия.

Школата по народно пеене „Китка виена“ е създадена преди повече от 15 години в читалище „Кирил Маджаров“ в Устово от именития родопски певец Младен Койнаров. Десетки са малките таланти минали обучение през Школата, докоснали се до ентусиазма, родолюбието, любовта към родния фолклор и големия талант на Младен Койнаров. След кончината му през август 2018 година неговата дейност бе поета и продължена от Сийка Иванова. Сега тя работи с децата – изпълнители. Усърдието, и на ръководители и на деца, личи в множеството награди, които печелят.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!