Menu
Четвъртък, 18 Януари 2018 09:29

Редица проблеми заради силният вятър в Смолянско, населени места без ток

Публикувана от Прочетена 3478 пъти
Редица проблеми заради силният вятър в Смолянско, населени места без ток снимка: Смолян днес!

Затворена е ски зоната в Пампорово

Редица проблеми създаде силният вятър в Смолянско, който и в момента продължава.

Заради силните пориви на вятъра, ски зоната в Пампорово за сега е затворена, лифтовете не работят, а според данни на ски учители, вятъра на връх „Снежанка“ е в порядъка на 70 км/ч. Отпада и слалома от втория ден на надпреварите за Купа „Пампорово“. „Силният вятър оставя затворена ски зоната за сега в Пампорово“, уточниха от Планинската спасителна служба. Ако се подобри обстановката, евентуално може да се отвори в по-късен час.
клони
Температурите в курорта са в порядъка на – 7 градуса. Прекъснато е и електричеството в доста населени места в областта, както и в някои от кварталите в Смолян.
клони
Все още от EVN нямат точната бройка на домакинствата и населените места без електричество. „Има проблеми заради силния вятър, в момента екипите са на обход и проверяват ситуацията. На този етап мога да кажа, че нямаме счупени стълбове и големи населени места без ток. Като се изясни обстановката, ще дадем подробна информация“, коментира говорителят на EVN Крум Косев.
клони
Сигнали за паднали дървета са получавани цяла нощ в дежурната част на Областно пътно управление. „Седем сигнала на този етап имаме за паднали дървета по републиканската пътна мрежа в областта, на всички е реагирано своевременно, няма затворени пътища и ограничения“, коментираха от Пътното управление в Смолян.

Пътните настилки са предимно мокри, частично заледени и заснежени – обработени и опесъчени.
Редица проблеми има и в Смолян, заради вятъра.

Източник: dariknews.bg

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!