Menu
Сряда, 28 Февруари 2018 14:05

Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян участва в единствения по рода си Салон на музеите в Национален дворец на културата

Публикувана от Прочетена 852 пъти
Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян участва в единствения по рода си Салон на музеите в Национален дворец на културата снимка: РИМ Смолян

Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян участва в единствения по рода си Салон на музеите - 2018. Събитието е част от официалната национална културна програма на Българското председателство на Съвета на ЕС.

В периода от 3 до 5 март на площ от повече от 500 кв. м. във фоайето на третия етаж в НДК ще бъдат представени около 40 музеи и галерии от страната.

Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян се представя със специално изработени двуезични информационни винили за събитието. Дизайнът е на нашите постоянни партньори от Факултет за приложни изкуства, катедра „Рекламен дизайн“ при НХА-София. Двата са с тематична насоченост - „Вълнуващо докосване до наследството на Средните Родопи“  и представят топ експонатите от постоянната експозиция и фондовете на музея. Третият винил - „Живият музей“ акцентира на популяризаторската работа с партньорските организации, временните изложби, разнообразните инициативи, проектите, образователните програми, творческите ателиета и студентските практики.

В рамките на изложението музейната институция презентира двуезичен мултимедиен продукт в партньорство с клуб „Приятели на музея“ и рекламни материали.

Официално откриване за медиите се състоя на 26 февруари от 11.00 ч. в НДК. На Националния празник 3 март, изложението ще отвори врати за посетители и ще може да бъде разгледано до 5 март включително.

Донка Симеонова, уредник в отдел „Връзки с обществеността“

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!