Регионална библиотека "Николай Вранчев" посрещна малчугани от ОУ "Иван Вазов"

Регионална библиотека "Николай Вранчев" посрещна малчугани от ОУ "Иван Вазов" Регионална библиотека "Николай Вранчев" посрещна малчугани от ОУ "Иван Вазов" Регионална библиотека "Николай Вранчев" посрещна малчугани от ОУ "Иван Вазов" Регионална библиотека "Николай Вранчев" посрещна малчугани от ОУ "Иван Вазов"
В навечерието на Международния ден на детската книга - 2 април учениците от 1Б клас на ОУ „Иван Вазов” с ръководители г-жа Данева и г-жа Димитрова за първи път организирано посетиха най-голямата библиотека в област Смолян.
Децата бяха посрещнати от гостоприемните домакини на Детски отдел, където подробно им бяха дадени напътствия как да се ориентират сред богатството от книжки, с които разполага библиотеката, как да намират нужната им литература и как отговорно да я ползват.
За да накара малчуганите да покажат своето новопридобито умение - четенето, библиотекар им възложи верижно да прочетат стихчета от известни български писатели. Децата се справиха повече от добре с поставената задача и с ентусиазъм се впуснаха в следващото предизвикателство – решаване на кръстословица, с което упражниха своя правопис. За да се похвалят колко много са научили през първата си година в училище, децата гордо се изправиха на крака и дружно изрецитираха Вазовото „Аз съм българче” и „Родна стряха” на Ран Босилек.
Гостуването за любознателните деца продължи в другите зали на Детски отдел - „Игротека” и Стаята за ранно детско развитие, където първолачетата намериха любими настолни игри и с интерес разлистиха показаните им 3D книжки и книжки с капачета.
Това първо библиотечно гостуване завърши с обещание от учениците за нови срещи, но вече като регистрирани читатели на библиотеката.
 
Източник: Регионална библиотека "Николай Вранчев" Смолян
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре