РИМ "Стою Шишков" представя изложбата "Планината на Орфей"

РИМ "Стою Шишков" представя изложбата "Планината на Орфей"
Изложбата "Планината на Орфей" представя пленителни, интригуващи кадри от фотопленер, посветен на празника на обединения град Смолян, състоял се на 11 и 12 юни 2022 г. В него участие са взели 11 ученика от смолянските учебни заведения, като най-малкият е четвъртокласник. Всеки от тях се е включил с четири свои авторски снимки по темата. Всички фотоси за изложбата са подбрани и одобрени от утвърдения фотограф Сашо Сарандалиев, негова е и идеята за фотопленера.
 
В изложбата участват деца от СУ "Св. Св. Кирил и Методий", ЕГ "Иван Вазов", ОУ "Юрий Гагарин", ОУ "Проф. д-р Асен Златаров", ПГПИ-Смолян, ПГТТ "Христо Ботев", ПГИ "Карл Маркс", ОУ "Стою Шишков" и ОУ "Отец Паисий". 24 табла разкриват емблематични, красиви кътчета от градската среда на Смолян и пейзажи от природните и архитектурните забележителности на общината.
 
Реализирането на фотопленера и изложбата към нея е дело на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните лица към Община Смолян. Идеята на комисията е да покаже на обществеността как младите смолянски таланти виждат всяка нотка на красота, вдъхновение, живопис в родопския град. Изложбата е подготвена в мобилен вариант и може да бъде предоставена на различни институции. В РИМ „Стою Шишков“ – Смолян ще остане до лятото.
 
Източник: РИМ "Стою Шишков"
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре