Menu
Петък, 21 Септември 2018 16:02

„Родопски хайдути“ ще участват в кулминацията на Националните хайдушки празници „Капитан Петко войвода“

Публикувана от Прочетена 984 пъти
„Родопски хайдути“ ще участват в кулминацията на Националните хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ снимка: Община Чепеларе

С напълно нова хайдушка униформа ще посрещнем Капитан Петко войвода, заедно с четата му от Сдружение „Родопски хайдути“ в неделя, 23.09.2018 година от 17:00 часа пред Паметник на Капитан Петко войвода в Чепеларе. Това е гвоздеят в 5 дневните Национални хайдушки празници. Нека да бъдем единни и заедно да отдадем почит към паметта на Войвода.

Сдружение „Родопски хайдути" е създадено през 2009 година от млади родопчани, милеещи за родния край. Работи за прославяне и почит към загиналите за националното ни освобождение герои, за възстановяване на стари светилища на българщината, за засилване любовта към родопския край, човешкото отношение и хуманност между българските граждани. С доброволен труд и материали работят за запазване, реконструкция и поддържане на паметници на културата, религиозни храмове и светилища ,честване на културни, църковни и национални празници, както и възстановки на събитията от българската история, каквото ще бъде и събитието в Чепеларе.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!