Родопският драматичен театър представя "Дори мечтата стига" в "Нощта на театрите" на 14 ноември

Родопският драматичен театър представя "Дори мечтата стига" в "Нощта на театрите" на 14 ноември
Моноспектакълът на актрисата Миряна Найденова "Дори мечтата стига" ще бъде представена на сцената на Родопския драматичен театър в "Нощта на театрите" на 14 ноември, информират от РДТ. Смолянските театрали се включват отново в инициативата "Европейска нощ на театъра" с програма в събота.

"Нощ на театрите" в РДТ ще започне с детското представление "Книжки сладкодумки". Програмата за по-големите зрители е с начало 19 часа във фоайето на РДТ. За публиката е подготвена театрална игра с откъси и фотоси от няколко спектакъла на РДТ, а зрителите трябва да познаят кои са заглавията от афиша на смолянския театър.

Любимата на публиката от няколко поколения смолянска актриса Миряна Найденова се превъплъщава в образа на Емили Дикинсън в моноспектакъла "Дори мечтата стига". Режисьор на постановката е Делян Илиев. "Дори мечтата стига" е един от премиерните спектакли на Родопския драматичен театър за сезона.

Представленията на РДТ продължават в месеците на пандемия, спазвайки изискванията за дистанция и стриктна дезинфекция. Театралната зала е едно от най-сигурните места в условията на епидемия, категоричен е директорът на РДТ Румен Бечев. Смолянските театрали продължават с представянето на спектаклите си при 30 процента заетост на залата, убедени, че театърът се грижи за емоционалния имунитет и духа на хората, което е особено важно в месеците на социална изолация и паника, предаде БТА.
 
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре