Menu
Сряда, 11 Юни 2014 14:47

Родопският драматичен театър създава пътуваща сцена

Публикувана от Прочетена 2832 пъти
Родопски драматичен театър Смолян Родопски драматичен театър Смолян снимка: Смолян днес
Родопският драматичен театър създава пътуваща сцена, с която представленията да достигат до публиката и в най-отдалечените селца в планинския район, съобщи Крум Филипов, директор на възстановения смолянски театър. Първата постановка на пътуващия площаден театър ще бъде "Кучета" по едноименния разказ на Николай Хайтов, предаде БТА. Замисълът на театралите е билетите за тази пътуваща сцена да бъдат с по-ниски цени, но популярният "площаден" театър да предлага най-доброто като репертоар. Афишът на постоянната сцена на РДТ за следващия театрален сезон започва със спектаклите "Лазарица" и "Майстори", чиито премиери пред смолянска публика се планират през септември.
Пътуващата театрална платформа ще се превръща за минути в сцена и ще се разполага по площади и мегдани за публика под открито небе. Репетициите за постановката на ремарке-театъра започват от 20 юни. Всички наследници на Николай Хайтов са се отказали от авторски права за спектакъла в полза на театъра, уточни Крум Филипов. Режисьор на постановката е Недялко Делчев, а ролята на
стария овчар е поверена на актьора Никола Пашов. "Идеята е всички да се почувстват домакини на театъра, родопчани не са гости, те правят театъра", коментира директорът Крум Филипов.
Той е режисьор на постановките "Лазарица" и "Майстори", с които през септември ще се открие театралният сезон в Смолян.
Родопският драматичен театър "Н. Хайтов" отново има своя трупа след сътресенията, предизвикани от административното преливане на смолянските театрали към Пловдив.
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!