Родопският драматичен театър създава пътуваща сцена

Родопски драматичен театър Смолян Родопски драматичен театър Смолян снимка: Смолян днес
Родопският драматичен театър създава пътуваща сцена, с която представленията да достигат до публиката и в най-отдалечените селца в планинския район, съобщи Крум Филипов, директор на възстановения смолянски театър. Първата постановка на пътуващия площаден театър ще бъде "Кучета" по едноименния разказ на Николай Хайтов, предаде БТА. Замисълът на театралите е билетите за тази пътуваща сцена да бъдат с по-ниски цени, но популярният "площаден" театър да предлага най-доброто като репертоар. Афишът на постоянната сцена на РДТ за следващия театрален сезон започва със спектаклите "Лазарица" и "Майстори", чиито премиери пред смолянска публика се планират през септември.
Пътуващата театрална платформа ще се превръща за минути в сцена и ще се разполага по площади и мегдани за публика под открито небе. Репетициите за постановката на ремарке-театъра започват от 20 юни. Всички наследници на Николай Хайтов са се отказали от авторски права за спектакъла в полза на театъра, уточни Крум Филипов. Режисьор на постановката е Недялко Делчев, а ролята на
стария овчар е поверена на актьора Никола Пашов. "Идеята е всички да се почувстват домакини на театъра, родопчани не са гости, те правят театъра", коментира директорът Крум Филипов.
Той е режисьор на постановките "Лазарица" и "Майстори", с които през септември ще се открие театралният сезон в Смолян.
Родопският драматичен театър "Н. Хайтов" отново има своя трупа след сътресенията, предизвикани от административното преливане на смолянските театрали към Пловдив.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!