Menu
Сряда, 23 Януари 2019 13:56

Родопският славей Филип Синапов издаде дебютния си албум

Публикувана от Прочетена 2002 пъти
Филип Синапов Филип Синапов
От броени дни на музикалния пазар е първият самостоятелен албум на фолклорния изпълнител Филип Синапов, който носи красивото заглавие "Песенна шевица".
 
Той е завършил Националното училище за фолклорни изкуства "Широка лъка", а в момента е студент на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-град Пловдив. В музикалния албум на даровития Филип Синапов ще може да се потопите в запленяващата красота на българската народна песен.  
 
В проекта "Песенна шевица" той подбира единадесет народни песни от Родопската и Пиринската фолклорна област.  В него участие взимат народната певица Таня Скечелиева, с която е дутната песен "Момне ле мари, хубава" и музикантите Петър Янев, Виктор Йорданов-Кардама, Милчо Василев, Петър Войников, Румен Монев, Недко Маджиров, Венелин Башев и Димитър Петров.
 
Издава се от музикална компания "Диапазон рекърдс", където родопчанинът е един от водещите изпълнители. Опис на песните:
 
1. „Пиленце пъстро, славейче"
 
2. „Момице бела, каматна”

3. „Коньо, коньо”

4. „Пита ле, моме”

5. „Врит ми са сбрали”

6. „Момне ле, мари хубава”

7. „Хранила майка, кутила”

8. „Лейлинко, кузум”

9. „Дойди, дойди, либе ле”

10. „Излези, майчо, послушай”

11. „Ой, чобан”

За аранжиментите на песните , Филип се доверява на Петър Войников, Милчо Василев, Виктор Йорданов-Кардама и други. Всички те са с направена видеореализация из красиви кътчета на Родопите-Асеновата крепост, Златоград и Белинташ.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!