Menu
Четвъртък, 11 Април 2019 16:19

Родопско село обяви дарителска кампания, за да се транспортира от Германия тялото на убита млада жена

Публикувана от Прочетена 3286 пъти
село Корита - Община Рудозем село Корита - Община Рудозем
В с. Корита е обявена дарителска кампания, за да се съберат средства за транспортиране на убита в Германия млада жена, съобщиха от Община Рудозем.
 
Родопското село е потресено от трагичната смърт на родената в Корита 25-годишна Меди Челебиева, за убийството на която е арестуван нейният съпруг.
 
Кампанията, която е обявена и в социалните мрежи, ще помогне на семейството, за да бъде погребана Меди в родното си място. 
 
Няколко хиляди евро са необходими за транспортиране на тялото от Бад Наухайм до България, а семейството на Меди не може да ги осигури, обясняват инициаторите на кампанията.
 
В родното й село следят публикации в немски издания, според които за убийството на младата жена полицията е задържала като заподозрян нейният съпруг, българин.
 
Младото семейство заминало на работа в чужбина преди две години. Община Рудозем също ще помогне на опечаленото семейството на Меди, заяви кметът на града Румен Пехливанов.
 
Източник: БТА
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!