Menu
Понеделник, 12 Юни 2017 11:47

Рок разтърси Устово

Написана от

Залата на народно читалище „Кирил Маджаров-1866” в Устово бе взривена от здрав рок. Новосформираната  група „НИКС” изпълниха хитови парчета на български и световни рок-групи. На сцената прозвучаха песни на „Щурците”, „Диана експрес”, „Сигнал”, Дийп пърпъл”, „Уайт снейк”, „Рейнбоу” и др.

През далечната 1977 година четирима тийнейджъри се събират и решават да направят рок-група. С много усилия и с помощта на преподавателката им по музика Златка Кучмова, директора на завод „Комуна” – Петър Милев и на приятели те намират  нужните инструменти и правят първия си концерт в читалището по повод 8 март.

40 години по-късно част от тези момчета се събират отново. Това са Николай Даритков – ударни инструменти, Стою Андреев  - бас-китара, Димитър Димитров – соло-вокал и ритъм-китара, Веселин Кицовски – соло-китара и Светла Гергьовска – клавишни. С помощта на спонсори и лични средства се закупуват нови инструменти и оборудване и започват репетиции.

Порасналите вече момчета решават да продължат да свирят, надявайки се младите да тръгнат по техния път, а те да седнат и да си пеят  една песен…

Солен е вкусът на времето

и ние с тебе го  платихме.

Години от нас ще вземе то,

но в тях ние себе си открихме!

Да живее рокендрола!!!


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!