Menu
Неделя, 18 Юни 2017 15:43

Росица Кирилова и Стари шлагери в Чепеларе

Написана от
Росица Кирилова  и Стари шлагери в Чепеларе снимка: община Чепеларе
На 1. и 2. Юли (събота и неделя) любимата на поколения българи шлагерна музика отново ще звучи на пл. „Олимпийски” в Чепеларе.
За втора поредна година в родопския град, по идея на една от звездите на българската естрада – Христо Кидиков, ще се проведе фестивалът  за стара градска и шлагерна песен „Полъх от минали мечти“.
Чепеларци и гостите на града ще имат възможност да се насладят на един романтичен стил, носещ закачливо настроение и много усмивки. Със сигурност дори и за съвременния човек, натоварен със забързания ритъм на живота, срещата с тази музика ще бъде едно положително емоционално преживяване. Една незабравима възможност  да се потопи в трепетите на своите родители и предци, сред красотата и прохладата на Родопа и чистия въздух на Зеленото сърце на България – Чепеларе.
Традицията на старата градска песен в Чепеларе е с вкус на отлежало вино, защото има своята, вече повече от 20 годишна история. Още през далечната 1986 година, група ентусиасти организират „Вечер на старата градска песен“, която се провежда и до днес. Именно стъпвайки на тази традиция, Община Чепеларе, в лицето на своя кмет, г-жа Славка Чакърова, през 2016 г. се заема с организирането на този ежегоден фестивал, който придобива популярност и извън границите на България.
Тази година тричленното жури, под председателството на Христо Кидиков, ще има нелеката задача да избере победител из между над 35 изпълнения.
А на 1. Юли (събота)  голямата изненада подготвена от организаторите Община Чепеларе ще бъде специалния гост на фестивала, незабравимата, уникалната, най-лъчезарната звезда на българската поп сцена – неповторимата  Росица Кирилова.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!