Menu
Понеделник, 06 Ноември 2017 15:44

РЗИ – Смолян ще отбележи Световния ден за профилактика на раковите заболявания - 16 ноември със скринингови изследвания.

Публикувана от Прочетена 999 пъти
РЗИ – Смолян РЗИ – Смолян

Регионалната здравна инспекция организира две скринингови изследвания по повод Световния ден за профилактика на раковите заболявания:

  • на 16 и 17 ноември 2017 г. – за рак на млечна жлеза
  • на 18 ноември 2017 г. – за рак на простата.

Прегледите ще се извършват от д-р Емилия Минчева и д-р Гинка Проданова от МЦ „Александровска” ЕООД в приемния кабинет на здравната инспекция с цена 10 лв. Справки и предварителни записвания всеки работен ден от 9 до 17 ч. на телефон:  0301/ 58930.

Тенденцията на заболеваемостта от рак през последните години в България показва бързо нарастване. Жените до 45 - годишна възраст боледуват по-често от рак от мъжете, като след тази възраст картината е обратна. При всеки тумор има етап на т.нар. локално (местно) развитие, когато той не е дал метастази. Лечебният ефект в този стадий е 100 %. При напредналите в развитието си тумори лечението е нискоефективно и изисква голям арсенал от лечебни подходи с голяма себестойност. Ето защо борбата с рака трябва да се насочи към откриване и лекуване на ранните стадии на злокачествените заболявания и на профилактиката, съобщиха от РЗИ.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!