Menu
Събота, 16 Юни 2018 21:22

С Благотворителен турнир по тенис на корт и футбол за купата на кмета, Търън посрещна празника си

Публикувана от Прочетена 880 пъти
С Благотворителен турнир по тенис на корт и футбол за купата на кмета, Търън посрещна празника си снимки: Община Смолян

Акцент в Празника на Търън тази година е Благотворителният турнир по тенис на корт и футбол на малки врати за купата на кмета на Търън, който се провежда за първи път.  В продължение на седмица на Многофункционалната спортната площадка в селото над 200 души наблюдаваха атрактивните срещи по футбол и тенис.

Кметът Николай Мелемов изгледа днес напрегнатия финал между отборите на Община Смолян и Галактикус –Устово.  Тимът на Устово спечели мача с 4:2 и стана носител на купата на кмета на Търън. Мелемов връчи приза на победителите, както и парична награда от 100 лв. Кметът Явор Говедаров  награди отбора на община Смолян, който се класира втори. Той поздрави победителите и каза, че този турнир ще стане традиционен.

12 тима демонстрираха умения на терена с топката цяла седмица, а спортния празник премина с много емоции.

По-рано бяха наградени и победителите в спортните дисциплини тенис на корт и силов трибой. 

Събраните средства от таксите за участие и даренията ще бъдат използвани за подпомагане на спортните дейности в селото, посочи Говедаров.

След спортното събитие започна и празника на селото. Мелемов поздрави жителите и гостите на Търън като им пожела здраве, щастие и много настроение. Говедаров благодари на ръководството на община Смолян, защото със съвместни усилия и действия Търън се благоустроява и става все по-привлекателен за живеене. Факт е, че хората не напускат родното си място.

Беше прочетен и поздравителен адрес от областния управител Недялко Славов.    

Събитието продължи с богата музикална програма. На сцената се изявиха децата на Търън, които с таланта си заслужиха бурните аплодисменти на публиката, както и самодейците от читалище „Светлина”. За доброто настроение допринесоха ансамбъл „Родопа” и клуб „Хоро”. 

Веселието продължи с оркестър „ Родопско настроение”.

Организатори на празника са община Смолян, кметство Търън, читалище „Светлина”.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!