Menu
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/taran_praznik_2018
Събота, 16 Юни 2018 21:22

С Благотворителен турнир по тенис на корт и футбол за купата на кмета, Търън посрещна празника си

Публикувана от Прочетена 981 пъти
С Благотворителен турнир по тенис на корт и футбол за купата на кмета, Търън посрещна празника си снимки: Община Смолян

Акцент в Празника на Търън тази година е Благотворителният турнир по тенис на корт и футбол на малки врати за купата на кмета на Търън, който се провежда за първи път.  В продължение на седмица на Многофункционалната спортната площадка в селото над 200 души наблюдаваха атрактивните срещи по футбол и тенис.

Кметът Николай Мелемов изгледа днес напрегнатия финал между отборите на Община Смолян и Галактикус –Устово.  Тимът на Устово спечели мача с 4:2 и стана носител на купата на кмета на Търън. Мелемов връчи приза на победителите, както и парична награда от 100 лв. Кметът Явор Говедаров  награди отбора на община Смолян, който се класира втори. Той поздрави победителите и каза, че този турнир ще стане традиционен.

12 тима демонстрираха умения на терена с топката цяла седмица, а спортния празник премина с много емоции.

По-рано бяха наградени и победителите в спортните дисциплини тенис на корт и силов трибой. 

Събраните средства от таксите за участие и даренията ще бъдат използвани за подпомагане на спортните дейности в селото, посочи Говедаров.

След спортното събитие започна и празника на селото. Мелемов поздрави жителите и гостите на Търън като им пожела здраве, щастие и много настроение. Говедаров благодари на ръководството на община Смолян, защото със съвместни усилия и действия Търън се благоустроява и става все по-привлекателен за живеене. Факт е, че хората не напускат родното си място.

Беше прочетен и поздравителен адрес от областния управител Недялко Славов.    

Събитието продължи с богата музикална програма. На сцената се изявиха децата на Търън, които с таланта си заслужиха бурните аплодисменти на публиката, както и самодейците от читалище „Светлина”. За доброто настроение допринесоха ансамбъл „Родопа” и клуб „Хоро”. 

Веселието продължи с оркестър „ Родопско настроение”.

Организатори на празника са община Смолян, кметство Търън, читалище „Светлина”.

{gallery}taran_praznik_2018{/gallery}

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!