С богата празнична програма отбелязаха 24 май в Девин

С богата празнична програма отбелязаха 24 май в Девин С богата празнична програма отбелязаха 24 май в Девин С богата празнична програма отбелязаха 24 май в Девин
С богата празнична програма бе отбелязан Деня на светите братя Кирил и Методий,
на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност
пред Дома на културата, в Девин. В нея участие взеха децата от група „Звънче“ на детска градина “Здравец”с ръководители Сибел Фезова и Севда Велева, децата от група „Калинка“ на детска градина “Изворче”с ръководители Мария Василева и Моника Карамитева, учениците от Iа и Iб клас на СУ „Христо Ботев“с ръководители Здравко Корчев и Юлко Борисов, Хор при СУ „Христо Ботев“ с ръководител Снежана Сакалийска, ДЮФТА „Родопчанка“ при Общински детски комплекс с ръководител Анна Любенова, вокална група „Родопчанка“ при Народно читалище „Родопска просвета – 1923“, град Девин с ръководител Надежда Башова, Гайдарски състав с ръководител Емил Чолаков, Танцова школа „Усмивки“ с ръководител Анна Гочева, учениците от СУ „Христо Ботев“ – Анжелика Кълчищарова, Мартин Даскалов, Милена Илиева, Мариам Хаджиева и Денислав Казалиев с ръководител Имела Данаилова.
Жителите и гостите на града бяха поздравени от кметът на Община Девин Здравко Иванов.
„На днешният ден се прекланяме пред славното дело на първоучителите ни Кирил и Методий. Създаването на славянската азбука е едно от най-значимите и важни събития в историята на българската култура. На този светъл и обединяващ нацията ни празник, ние  почитаме труда, усилията и  вдъхновението на всички, отдадени на хуманната  и благородна  мисия да просвещават и да пазят българската духовност.
Позволете ми  в този празничен ден да Ви  пожелая здраве, творчески устрем  и нека никога  не спира жаждата Ви за духовно израстване!Честит празник на всички хора на духа!“, обърна се градоначалникът към присъстващите на празника.
Довечера предстои и тържественото изпращане на абитуриентите от випуск 2022 на Девин.
 
Честванията бяха предшествани от празнично шествие на учениците  от СУ „Христо Ботев“ – Девин, които водени от фанфарния състав пристигнаха на площада. 
 
Между официалните гости бяха още председателят на Общински съвет – Девин Наташа Василева, инж. Николай Юруков – заместник-кмет на Община Девин, директори на учебни и културни институции от общината.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре