Menu
Вторник, 25 Юли 2017 08:40

С Богородични светини ще отбележи своя празник катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“

Написана от
С Богородични светини ще отбележи своя празник катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ Снимка: Пловдивска св. митрополия

Частици от одеждите /покрова и ризата/ на Майката Божия ще бъдат донесени ритуално от Пловдивска св. митрополия специално  за  празника на катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян.

Светините  пристигнаха от Москва  в България с благословението на Негово Светейшество патриарха на Москва и на цяла Русия Кирил за храмовия празник на митрополитската църква в Пловдив „Света Марина“.  Те ще бъдат посрещнати в Смолян в навечерието на храмовия празник на 28 юли /петък/ в 18 часа и ще бъдат изложени за поклонение и благословение на вярващите в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“. След това ще бъде отслужена празнична Вечерня с петохлебие.

На самия храмов празник  /29 юли, събота/ от  9 часа в храма ще бъде отслужена  архиерейска света Литургия. С благословението на Пловдивския митрополит Николай  Светините на Пресвета Богородица - част от покрова и ризата  Й, ще останат в храма до ранния следобед, след което ще бъдат върнати в митрополитския храм „Св. Марина“ – Пловдив. А в неделя  ще бъдат пренесени обратно в Москва в храм "Св. Йоан Богослов" на Руския православен университет. Тогава ще бъде изпратена от Пловдив и църковната делегация от Русия, придружаваща Богородичните  светини.

Заповядайте на храмовия празник!

Катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!