Menu
Събота, 11 Май 2019 10:19

С факелно шествие честваха църковния празник на светите равноапостоли Кирил и Методий в смолянския квартал Райково

Публикувана от Прочетена 1089 пъти
Факелно шествие организираха Клубът на учителите-ветерани- Смолян , ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” и НЧ”Балкански просветител-1871”- кв. Райково. Събитието се състоя на 10 май т.г., в навечерието на църковния празник на светите равноапостоли Кирил и Методий.Преди старта на шествието, в Актовата зала на училището ученици изнесоха кратка програма.
DSC01446.JPG
В нея участваха вокалната група при школото, с ръководител Марияна Каранлъкова и Танцов състав „Родопчанче” при местното читалище, под ръководството на хореографа Снежана Ескеджиева. Слово за великото дело на славянските просветители произнесе Йорданка Чолакова, дългогодишна учителка.
 DSC01450.JPG
Шествието тръгна от двора на училището и завърши при параклиса „ Всички български светии”. Тук посрещна децата отец Запрян Шиков, който ги поздрави за празника. След това присъстващите четвъртокласници изрецитираха стихотворението „Родна реч” и дружно извикаха: „Слава на Кирил и Методий!” „Слава!”

Сийка КЕТЕВА
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!