Menu
Неделя, 13 Май 2018 11:24

С фолклорен концерт в Мадан отбелязаха Европейската година на културното наследство

Публикувана от Прочетена 730 пъти

Празничен фолклорен концерт подариха на маданчани самодейците от НЧ”Иван Вазов-1999”- Мадан, по повод Европейската година на културното наследство.
Със свое решение от 17 май 2017 г. Европейският парламент и Съветът на Европейския съюз определиха 2018-та година за Европейска година на културното наследство.

Целта на инициативата е да се насърчат повече хора да откриват културното наследство на Европа и да взаимодействат с него, както и да се засили чувството на принадлежност към общо европейско пространство. Девизът на годината е „Нашето наследство: където миналото среща бъдещето“.

Фолклорното събитие в Мадан бе открито със спиращо дъха изпълнение на каба гайди и продължи с много песни и танци, изпълнявани от различните творчески групи към читалището, въпреки лошото време.
За всички участници в програмата бе осигурена почерпка от общината.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!