С гайди и заря откриха зимния сезон в Чепеларе

chepelare2009_01
Пъстроцветна заря и родопски гайди дадоха старта на новия зимен сезон в Чепеларе. Стотици чепеларци и гости се стекоха в центъра на града, за да открият ски сезона и станат съпричастни на запалването на коледната украса. Местните хотелиери и ресторантьори очакват успешен сезон, който да им донесе удовлетворение и полза от положените усилия, въпреки финансовата криза. Водосвет за здраве и берекет отслужи Константийски епископ Антоний, заедно с местни свещеници.
chepelare2009_03 chepelare2009_02
Официални гости на събитието бяха председателят на българската асоциацията на хотелиери и ресторантьори Благой Рагин, Витан Иванов - председател на Съвета по туризъм в София и Софийския туристически район, депутатът Николай Мелемов и др.
chepelare2009_11 chepelare2009_12
„Чепеларе се налага като най-новата и най-съвременната ски дестинация, която избра своя път, по-различен от този на другите ски курорти. Чепеларе дава това, от което има нужда българският турист”, заяви пред присъстващите Рагин. Благодарение на успешното партньорство, което имат общината, хотелиерите и туроператорите, градчето под Мечи чал стана пример за останалите курорти.
Община Чепеларе е вратата на смолянска област. Хората тук са гостоприемни и работливи. „Ако бизнсът се развива и има работа , то и младите хора ще се задържат тук”, заяви депутатът Мелемов и обеща подкрепата си на чепеларци.  
chepelare2009_04 chepelare2009_05

За откриването на ски сезона кметът на Чепеларе Георги Попов връчи два приза „Спортист на 2009 година”. Първият носител е Радослав Янков, който завоюва втора сневовна титла по сноуборд на световно първенство в Япония тази година. От фабрика „Орион ски” Радослав получи сноуборд. Вторият приз на община Чепеларе „Спортист на годината” бе връчен на Росен Дльогов за двата златни и сребърния медал от ски алпийските дисциплини на Световните зимни игри „Спешъл Олимпикс Айдахо 2009”. Освен приза, Росен бе награден от „Орион ски” със ски и ски екипировка.
chepelare2009_10 chepelare2009_08
За празника „Чепеларе курорт” АД направи подарък на любителите на белите спортове – от днес до 11 декември лифтът до „Мечи чал” работи безплатно. Така студентите, избрали за празника си Чепеларе ще могат да се возят гратис. Модерното съоръжение ще работи за пръв път цял сезон. Капацитетът му е 2000 души на час и за 9 минути туристите изминават 2 700 м. Общо дължината на пистите в ски центъра е над 20 километра.
 chepelare2009_06 chepelare2009_07
Чепеларе разполага с над 1600 легла за настаняване. Хотелиерите не се притесняват от липсата на сняг, при ниски температури /-3 градуса/ системата за изкуствен сняг ще покрие пистите за 100 часа.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре