Петък, 21 Февруари 2020 05:21

С индустриалната си зона Казанлък става лидер на Балканите

С индустриалната си зона Казанлък става лидер на Балканите
|||| |||| Снимка: VIP COMMUNICATION PR Agency||||
Общината, дала пример за регионално развитие на икономиката, е финалист за Бизнес Оскарите
 
  Чрез усилията си като местната власт, допринесла за развитието на регионалната икономика,  община Казанлък е сред финалистите за шестото издание на престижните Балкански Оскари в категория Принос в развитието на бизнеса в региона. 
Официалната церемония на Balkan Business Awards 2020 ще се състои на 5 март в балната зала на хотел „Маринела“, припомнят организаторите от ВИП Комюникейшън.
Със съдействието на общината се създаде Технически колеж-Казанлък, който е основно структурно звено на Технически университет-София в отговор на нарасналата потребност от високо квалифицирани инженерни кадри в областта на машиностроенето за индустрията в Казанлък.
 

Учредява се еднолично дружество с ограничена отговорност „Индустриална зона Казанлък“ ЕООД с едноличен собственик общината. Дружеството има предмет на дейност, изграждане, управление и развитие на индустриални зони отдаване под наем на дълготрайни активи, консултантска, маркетингова, рекламна дейност, посредничество. С изграждането на тази Индустриална зона се цели привличането на инвеститори, на които се предлагат терени с изградена инфраструктура за развитие на бизнеса.
Община Казанлък, която се намира в северната част на област Стара Загора и е втората по големина в областта, има предпоставки за бърза транспортна връзка, пренос на товари и туризъм с останалите градове в  страната. През територията й преминава един от петте общоевропейски транспортни коридори – Коридор 9. Това е добра възможност за безпроблемни производствени, административни и бизнес отношения. Общината има добра техническа инфраструктура, която е предпоставка за развитието на предприемачеството и инвестициите.
 
За изминалите четири години в общината - с цел изграждане на добра инфраструктура, като условие за развитие на бизнеса в региона са асфалтирани повече 103 кв.м. Реконструирани са множество важни за града пътни артерии и улици, от които 115 в град Казанлък и 181 улици в населените места на общината. Изградени са нови паркинги.

Развитието на съвременния обществен градски транспорт е предпоставка за бързо и удобно достигане до работното място на хилядите казанлъчани заети в местни предприятия и фирми. В тази връзка се осъществява проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък-Етап 1“ на обща стойност 3 690 050 лева. По проекта е реконструиран бул. „Розова долина“, изградена е инфраструктура за информационни табла на 23 бр. спирки на обществения градски транспорт. Монтираха се нови спиркови навеси.
Одобрени са проекти и е издадено разрешение за строеж на „СПА Хотел, конферентен център и басейни“ в квартал „Казанлъшки минерални бани“, който е от особена значимост за развитие на туристическия бизнес в община Казанлък.
В региона има и развита индустрия с предприятия като  „Кремона – България“ ЕООД, „Арсенал“ АД, М+С Хидравлик АД, „КАПРОНИ” АД, "Софарма" АД  и др.
 
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!