Събота, 01 Юни 2019 16:11

С КОНЦЕРТ НА ТАЛАНТЛИВИТЕ ВЪЗПИТАНИЦИ ОТ ДГ „ЗОРНИЦА” ОТБЕЛЯЗАХМЕ 125 ГОДИНИ ОТ ПРЕДУЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В ОБЩИНА СМОЛЯН

Публикувана от
По повод 125 години от предучилищното образование в община Смолян се проведе празничен концерт, представен от талантливите възпитаници на ДГ „Зорница”.
 
В препълнената зала на Театъра талантливите малчугани показаха, че са научили уроците по трудолюбие, приятелство, любов към родния край, учители и родители. Затова те получиха заслужени аплодисменти от публиката, която се изправи на крака в края на концерта.
 
От името на кмета Николай Мелемов, секретарят Момчил Николов връчи поздравителен адрес на директорката на градината Радостина Кирилова. В него се казва: „ Най-сърдечно ви поздравявам с тържественото отбелязване на 125 години от предучилищното образование в община Смолян. Децата са нашето най-голямо и неоценимо богатство. А тези, посветили професионалния си път на тях, са призвани с топлота и майчина обич да ги поведат към чудния свят на приятелството, знанието и родолюбието. По повод тази значима годишнина, отдаваме дължимото уважение и искрената си признателност към приноса на всички дейци на предучилищното образование в община Смолян, които продължават да носят благородната отговорност за възпитанието и обучението на нашите деца”, се казва в поздравителния адрес от Мелемов.

„Всички градини са оставили следа във времето като петте пръста на ръката ни. Първият е пълен със знания, които 125 години детските градини дават на децата ни. Вторият е пълен със спомени от детството и детските градини. Третият е пълен с добри приятели. Четвъртият е пълен с любов. А петото пръстче изпълва тази ръка, която винаги ще ви поздравява, и която винаги ще е протегната към вас”, отбеляза Кирилова в поздрава си към децата и педагозите.
 
Преди концерта беше открита и фотодокументална изложба във фоайето на РДТ.

Празникът уважиха и зам.-областният управител Адриан Петров, командирът на 101 –ви Алпийски полк полковник Димитър Кацаров, много гости, родители, бивши възпитаници на детското заведение и граждани. Имаше поздравления от РУО-Смолян и други институции в града.
 
Пресцентър на община Смолян
Прочетена 1105 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!