Menu
Сряда, 19 Юни 2019 19:09

С концерт завърши наситената с културни мероприятия празнична програма за Обединението на Смолян

Публикувана от Прочетена 818 пъти
„Изключително съм радостен да ви поздравя по случай 59 години от Обединението на град Смолян. Днес Смолян е един модерен европейски град, град, в който през тези 59 години много е инвестирано и много е направено, но магнетизмът на Смолян се състои в съчетаването на модерната инфраструктура и архитектура със запазения дух на хората, любовта към Родопа планина, към родния град, към традициите, към фолклора, към съхранената родова и историческа памет. С това родопчани предизвикваме възхищение, а то е особено изразено у жителите на областния град!“, областният управител Недялко Славов приветства кмета на община Смолян Николай Мелемов, заместник-министъра на културата Амелия Гешева, народния представител Дора Янкова, гостите от Унгария, всички присъстващи.

„Днешният празничен концерт ще покаже цялата тази многообразна палитра, ще покаже целият културен потенциал на Смолян и аз се радвам, че сред нас присъстват и нашите унгарски приятели, които могат да се насладят на цялото това културно многообразие!“, каза Славов, като пожела много здраве на всички и добро бъдеще за Смолян.

В празничният концерт участваха млади изпълнители от читалищата в град Смолян - Детски гайдарски състав „Апостол Кисьов“ при НЧ „Христо Ботев-1871“, Младежка танцова формация към Клуб „Хоро“ при читалище „Орфееви гори-1870“, Божидара Николова, Вокална група „Ровойс“, Танцова формация „Зареница“ и Детска танцова формация „Най“ при НЧ „Христо Ботев-1871“, Антония Василева – пиано, при Народно читалище „Балкански просветител-1871“, Екатерина Узунова при НЧ „Кирил Маджаров - 1866“, Емрах и Реджеп Якъбови и Денис Мехмед. С концертна програма - подарък за гражданите на Смолян от побратименият ни град Кишпещ (XIX район на Будапеща, Унгария), зарадваха гостите на концерта и младите изпълнители на Оперетния и музикален театър на Будапеща – Балаж Ташони и Клаудия Шайфи.
 
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!