Menu
Четвъртък, 30 Май 2013 18:11

С концерта на ансамбъл „Манол Радичев” закриват Майските културни тържества

Публикувана от Прочетена 1121 пъти
С юбилейния концерт „60 години Фолклорен ансамбъл „Манол Радичев” – с. Гела, който ще се проведе на 31 май от 18.00 часа в зала 1 на Театъра, ще бъдат закрити Майските културни тържества. Те се проведоха  за 44 –ти път, като продължават традицията от далечната 1969 г. , защото в месец май е празникът на Светите братя Кирил и Методий.  И тази година Общината  подготви  богата и разнообразна програма, която  превърне Смолян в символ на изкуството, таланта, творчеството и красотата. Майските културни тържества  дариха смолянската публика с незабравими мигове от досега с изкуството и културата.
Кметът Николай Мелемов кани смолянчани и гостите на града на юбилейния концерт на ансамбъл „Манол Радичев” – с. Гела. Самодейците имат завоювани отличия на национално и световно ниво. Ярка следа в съзнанието на сегашните съвременници е участието на ансамбъла във фолклорния фестивал в Англия, гр. Ланголен. През 2004 г. гелските самодейци мерят сили с представители от над 35 държави, а емоционалната кампания по получаването на английски визи прави талантливите родопчани национално известни медийни звезди.
Местният парламент ги удостои с отличието „Златен плакет на Община Смолян" .
 


 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!