Menu
Сряда, 20 Септември 2017 08:26

С литературната награда "Станислав Сивриев" ще бъде удостоен Величко Пачилов

Написана от
Прочетена 746 пъти

Националната литературната награда "Станислав Сивриев" ще бъде връчена на Величко Пачилов, съобщиха от Община Златоград. Пачилов е изтъкнат краевед, автор на изследвания за живота и делото на Делю войвода, златоградските родове, местни легенди и предания, автор на книгите "Излел е Делю хайдутин", "Златоградски легенди", "Песни за Делю войвода" и "Делю войвода - 40 разказа в стихове". Наградата ще бъде връчена по време на Делювите празници в Златоград, които се провеждат от 22 до 24 септември.

Националната награда на името на Станислав Сивриев се присъжда на Величко Пачилов за изключителния му принос в областта на българската проза и публицистика, с разработки от национално значение, посочват от Община Златоград. Церемонията за връчване на отличието ще бъде от 11 часа на 23 септември в Етнографския ареален комплекс. Същия ден Старият град отново ще бъде сцена на възстановката "Един пазарен ден отпреди 100 години". Традиционните Делюви празници са част от тържествата, с които Златоград отбелязва 240 г. от рождението на Делю войвода, предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!