Menu
Четвъртък, 26 Юли 2018 12:17

С  нова визия се похвалиха самодейци от НЧ”Балкански просветител 1871”

Публикувана от Прочетена 3479 пъти
Фолклорната група „Сребърни звезди”с новите носии Фолклорната група „Сребърни звезди”с новите носии

Фолклорната група „Сребърни звезди” при Пенсионерски клуб „Родопи” и НЧ”Балкански просветител 1871”в смолянския квартал Райково има нова визия.

Новината я съобщи ръководителят на групата Ангел Стойчев. Той поясни, че с  помощта на 3-ма местни спонсори и на читалището са финансирани 19 народни костюма – 13 женски и 6 – мъжки.

Женската носия включва – риза, сукман и престилка /мендиль/, а мъжката – риза и елек. Носиите са ушити от Ася Барчинкова и Златка Тумбалова, които са членове на Пенсионерския клуб в Райково.

Те сами са изработили моделите и са ги реализирали  с майсторство и любов.Ангел Стойчев сподели, че в момента търсят средства за закупуване на обувки-тропанки за изпълнителите.

Самодейците греят на сцената с новата си визия, завладени от амбицията да популяризират фолклорните песни и да печелят сърцата на публиката.

Сийка КЕТЕВА

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!