С подписка жителите на кв. Устово настояват за ограничаване на скоростта на ул. "Васил Райдовски"

С подписка жителите на кв. Устово настояват за ограничаване на скоростта на ул. "Васил Райдовски" С подписка жителите на кв. Устово настояват за ограничаване на скоростта на ул. "Васил Райдовски"

Над 200 подписа събраха живеещите в смолянския квартал Устово за ограничаване на скоростта на ул. "Васил Рйдовски". Пътната артерия е част от републикански път ІІ-86, и е основна връзка със съседните общини Мадан, Рудозем и Златоград, както и с ГКПП Златоград - Термес.

В по-голямата си част улицата представлява прав участък, което е предпоставка водачите на моторни превозни средства често да шофират с несъобразена скорост.

Подписката бе инициирана от адв. Станислав Карагяуров и ИК "ЗА УСТОВО". Тя стартира в началото на декември, като до миналата седмица бяха събрани 210 подписа. Писмото с настояването на жителите на квартала вече е изпратено до кмета на Смолян г-н Николай Мелемов, областния управител г-н Стефан Сабрутев, ОД МВР - Смолян, АПИ и ОПУ - Смолян. Живеещите в квартала настояват да бъдат поставени изкуствени неравности/надигнати пешеходни пътеки по цялата дължина на трасето, които да ограничат скоростта на движение. "На улицата са ставали десетки ПТП-та - с материални щети, и с пострадали пешеходци. През 2019 година 15-годишно момче бе ударено на пешеходната пътека до военния блок, вследствие на което получи тежка черепно-мозъчна травма", обясни адв. Карагяуров.

Жителите на Устово са убедени, че с изграждането на изкуствени неравности/надигнати пешеходни пътеки, ще се осигури безопасността на всички участници в движението. Те се надяват да бъдат взети бързи и адекватни мерки.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре