С поредица инициативи РИОСВ – Смолян и младежи отбелязаха Деня на околната среда 2024 година

. . .

С поредица инициативи РИОСВ – Смолян и младежи  отбелязаха Деня на околната среда 2024 година. Старта на седмицата, посветена на опазването на околната среда беше даден на 5 юни – Деня на околната среда, когато възпитаници на Основно училище „Стою Шишков“ Смолян посетиха едно от находищата на Родопски силивряк в град Смолян. Учениците  научиха любопитни факти за защитения вид, неговото опазване и разпространение.

По-късно през деня в младежкото пространство на Млади изследователи за младежко развитие град Смолян се проведе среща-дискусия с възпитаници на Професионална гимназия по селско и горско стопанство „Никола Вапцаров“ – Чепеларе и Еко клуб „Силивряк“ при Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс“ Смолян. Основни теми на дискусията бяха опазването на горите, биоразнообразието и климатичните промени.

На 11 юни служители на инспекцията и представители на организация Млади изследователи за младежко развитие град Смолян с общи усилия почистиха от отпадъци района около Регионална библиотека „Николай Вранчев“ и Регионален исторически музей „Стою Шишков“ и обновиха старата  информационната табела на природна забележителност „Чудните мостове-Еркюприя“ - една от най-посещаваните забележителности в община Чепеларе.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре