Menu
Неделя, 10 Септември 2017 17:12

С родопско гостоприемство и патриотична обич посрещнаха участниците в Седмата международна младежка спартакиада

Написана от
Прочетена 1313 пъти
С родопско гостоприемство и патриотична обич посрещнаха участниците в Седмата международна младежка спартакиада снимки: Областна администрация Смолян

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов приветства участниците и организаторите, от свое име и от името на областния управител Недялко Славов, по случай откриването в гр. Чепеларе на Седмата международна младежка спартакиада за българчета в чужбина. Пожела им много спортни успехи и приятни дни в Родопите, да запазят добри спомени от гостуването си в нашия регион, да съхранят българския дух и да бъдат горди с корените си.

 

Гърбелов увери българчетата, живеещи извън пределите на страната ни, че България ги обича и милее за тях и те винаги са добре дошли в родината и Родопите. Събитието официално откриха днес Петър Харалампиев – председател на Държавната агенция за българите в чужбина, заместник-областният управител Владимир Гърбелов и кметът на община Чепеларе Славка Чакърова.

 

Седмата спартакиадата се организира и провежда по инициатива на Държавната агенция за българите в чужбина и под патронажа на вицепремиера Валери Симеонов. В нея участват 150 българчета, живеещи в Македония, Сърбия, Украйна, Молдова, Румъния и Албания. Спортните надпревари ще се провеждат до 12 септември включително на спортните съоръжения в града.

  


Този своеобразен патриотичен празник се провежда за първи път в Чепеларе. Родопският град е избран не случайно за провеждането на седмото му издание. Родом от тук са знаменити български спортисти – Екатерина Дафовска, донесла на България единственото златно отличие от Зимни олимпийски игри, сноубордистът Радослав Янков и редица други знатни имена.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!