Menu
Понеделник, 11 Юни 2018 19:32

С три златни медала отличиха самодейците от с. Буково в VІІ Балкански шампионат”Еврофолк – Жива вода” – Хисаря

Публикувана от Прочетена 1653 пъти
Групата за автентичен фолклор Групата за автентичен фолклор снимки: Сийка Кетева

За четвърта поредна година самодейците от маданското село Буково очароваха жури и публика във фолклорната надпревара в Хисаря.

Те мериха сили с над 1000 участници и този път не отстъпиха призовите места. Със златни медали бяха отличени: Групата за автентичен фолклор, с ръководител Фанка Кичукова, солистката Валя Дъбова и гайдарят Славчо Кичуков.Също така, самодейците получиха и дипломи за лауреати и за успешно представяне.

Славчо Кичуков

„Най-вълнуващата награда за нас беше признанието на публиката, която бурно ни аплодира” . Това сподели за „Смолян днес” ръководителката Фанка Кичукова. И допълни, че особено въздействащо солистката е  изпълнила песента „Коньо, коньо...”.

А другите песни, с които са завладели присъстващите са: „Префоркало е пиленце”, „Стани, ма майчо, разчиши” и „Заспала  мома Русанка”. Самодейците са получили препоръка за участие в Световните шампионати по фолклор във Велико Търново и в няколко морски града.

Сийка КЕТЕВА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!