Menu
Събота, 01 Юни 2019 16:14

С УНИКАЛЕН КОНЦЕРТ, ФОЛКЛОРНО ТРИО „РОДОПСКИ ИЗВОР” ОТБЕЛЯЗА 20 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

Публикувана от Прочетена 1268 пъти
С уникален концерт тази вечер в препълнената зала на РДТ, фолклорно трио „Родопски извор” отбеляза 20 години от създаването си. На сцената се изявиха и изправиха публиката на крака публиката, триото Севда Симеонова, Атанас Тодоров, Георги Кисьов, ансамбъл „Родопа”, Роси Пейчева, известните ни гайдарски състави, клуб „Хоро”, трио Шемет, а водеща беше примата на лакърдиите Веска Бабаджанкова. Севда Симеонова благодари на публиката, която ги подкрепя и обича. От името на кмета Николай Мелемов, заместничката му Венера Аръчкова връчи поздравителен адрес по повод 20-годишнината от основаването на колоритната фолклорната формация, отличаваща се със собствен стил, облик, творчески живот и многобройни почитатели у нас и в чужбина. Аръчкова връчи на Симеонова почетен знак на община Смолян „Гласът на Орфей” и пожела, както песента на Дельо хайдутин излетя в Космоса така и техните изпълнения да бъдат следващите. Зам.-кметът прочете и решение на Общинския съвет, с което фолклорното трио се награждава с 500 лв. за годишнината им.

Седва Симеонова благодари на ръководството на община Смолян за подкрепата, както за днешния концерт, така и за други прояви.

Фолклорното трио е сред първите формации представили българския фолклор в щабквартирата на НАТО в Брюксел и базата на НАТО в Измир.

Концертът е включен в програмата на Майските празници, които организира традиционно община Смолян всяка година.
 
Пресцентър на община Смолян

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!