Menu
Четвъртък, 29 Юни 2017 18:10

Събраха се средства в размер на 9 362,64 лева в кампанията "Да дарим надежда заедно!"....ИНИЦИАТИВАТА ПРОДЪЛЖАВА ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ ЮЛИ

Написана от
Събраха се средства в размер на 9 362,64 лева в кампанията "Да дарим надежда заедно!"....ИНИЦИАТИВАТА ПРОДЪЛЖАВА ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ ЮЛИ снимка: община Доспат
Секретарят на Община Доспат инж.Веселин Калфов благодари на всички дарители за съпричастността им към децата с увреждания. Калфов благодари и на екипа от СУ "Д.Благоев" град Доспат, защото тези инициативи възпитават всички ни.
Над девет хиляди лева бяха събрани в провелата се дарителска кампания "Да дарим надежда заедно!", инициирана от екип към СУ "Д.Благоев" - гр.Доспат. Кампанията се провежда в подкрепа на лечението на три деца с увреждания: Слави Ашиков, Веселин Халачев и Мартин Байрактаров - и тримата възпитаници на средното училище в града.
Средствата събрани към 29 юни бяха връчени на церемония, организирана в офиса на Експресбанк пред погледите на учители, родители, ученици. Сред дошлите да уважат събитието бяха инж. Веселин Калфов, секретар на Община Доспат, Миглена Пържанова, представители от отдел "Закрила на детето" към ДСП - Девин.
Ваня Мутафчева, главен учител в СУ "Д.Благоев" и един от инициаторите на събитието запозна присъстващите относно това как е протекла кампанията. Мутафчева заяви, че всички средства са подкрепени с протоколи и общата сума до момента в размер на 9 362,64 лева ще се разпредели по равно за децата. Една от най-крупните суми в размер на 4091,50 лева е сума, осигурена от благотворителна инициатива, реализирана през месец ноември по време на градски Курбан  на стадиона в Доспат, съобщиха от инициаторите. Останалите средства са от дарителските кутии, които бяха поставени в хранителните магазини в града.
Секретарят на Община Доспат изрази задоволство от възможността деца с увреждания да бъдат подкрепяни с такива благородни инициативи и благодари от името на Кмета на Общината Елин Радев на целия екип. Калфов допълни, че тази кампания показва, че жителите на Община Доспат са съпричастни към проблемите на хората с увреждания и са готови да помагат и изрази надеждата, че удължаването на кампанията до края на месец юли ще спомогне да се наберат още средства, а те са много необходими ЗА ДЕЦАТА.
Миглена Пържанова изрази мнение, че много важно е средствата да се използват по предназначение и за децата.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!