Съдът оправда съветник, обвинен за клевета заради прочетена жалба със сигнали за корупция

Окръжен съд - Смолян
Общинският съветник в Неделино Христо Петров е оправдан по обвинението за клевета, отправено заради публично прочетена жалба-сигнал от местни жители срещу екипа на отстранения от длъжност кмет Стоян Беширов. Окръжният съд в Смолян потвърди оправдателната присъда, наложена от магистратите в Златоград.
Станалата повод за делото жалба- сигнал е изпратена не само до Общинския съвет, а до главния прокурор и други институции. В писмото местни жители наричат екипа на Беширов "шепа алчни и корумпирани дерибеи, които превърнаха Неделино във феодално владение".
Делото е заведено от Емилия Стефанова, главен финансист на общината при управлението на Беширов. Тя се почувствала оклеветена, след като Христо Петров като председател на антикорупционната комисия прочел съдържанието на жалбата на публично заседание на ОбС. Нейното име е споменато в сигнала по повод твърдения за "упражняване на терор върху надзорни фирми да се изготвят документи с невярно съдържание".
Магистратите отхвърлиха и предявеното от главния финансист искане за обезщетение от 10 000 лв. Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване, предаде БТА.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре