Menu
Понеделник, 11 Септември 2017 19:06

Самодейците от Върбина превзеха и сцената в град Хавса, Турция

Написана от
Прочетена 2028 пъти
Самодейците от Върбина превзеха и сцената в град Хавса, Турция снимка: община Мадан

По покана на кмета на гр. Хавса-околийски и общински център в Източна Тракия , Северозападна Турция, вилает ОДРИН, на 07 и 08 септември самодейците от НЧ "Братан Шукеров-1953” с.Върбина взеха две участие в XVII Фестивал на Земята, земеделската техника и добитък, който традиционно всяка година се провежда от общината и участват различни състави от Турция, Босна и Херцеговина и България.

Групата за автентичен фолклор"Върбински извори" и групата за народни танци "Родопска китка" отново впечатлиха и предизвикваха няколко пъти бурните аплодисменти на публиката , а по думите на кмета Оуз Текин участието на дамите било великолепно , те успели да предадат неповторима колоритност на фестивала!

За своите изпълнения самодейците бяха официално поканени при Каймакама Юнус Атаман и при Кмета на град Одрин Оуз Текин, където лично бяха наградени с почетната емблема на града и официална покана за бъдещи участия, в които да се включат и други групи от общината.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!